Recept na postavu snov? Tréner Patrik Kessl: Dôležité je nájsť rovnováhu!

Nie každý sa môže pochváliť dokonalou postavou, ktorú ospevuje okolie. No verte, že za ňou nestojí len dobrá genetika, prípadne zakázané látky. Príkladom je Patrik Kessl, ktorý pracuje ako fitness-tréner od roku 2015 a na svojom tele pracuje už od 14-tich. Zakázaným látkam sa vyhýba, rovnako sa vyhýba chybám, ktoré môžu pripraviť každého športovca o dobrú postavu.

Patrik o tom, že vyzeráš dobre asi nepočuješ prvýkrát. Máte to ako sa povie “v rodine“?

Nie, takú genézu nemáme, mama ani otec neboli aktívny športovci. No ja osobne som sa venoval bojovým športom od siedmich rokov. Popritom som začal hrávať futbal pričom som ostal až doteraz, takže tento druh športu je mi prirodzený. Myslím, že predispozíciu na budovanie svalovej hmoty som určite mal, no podstatnejšie ako predispozícia je tvrdá práca.

Nerozmýšľal si niekedy nad tým, že by si sa venoval budovaniu svalstva profesionálne, prípadne súťažne?

Keď som začal pracovať vo fitness-centre, tak ma to bavilo natoľko, že som nad tým premýšľal. No uvedomil som si, že ak chcem hrávať futbal, ktorý je mojou srdcovkou, tak to v tomto smere nepôjde skĺbiť. Myslím, že sa nedá robiť dve veci úplne na plno. Takže som sa v tomto smere zameral na kariéru kondičného a osobného trénera.

„V začiatkoch „korony“ ma najviac trápilo to, že som nevedel kedy to skončí.“

Ako na teba ako trénera na plný úväzok vplývala prvá vlna pandémia v zmysle obmedzení? A ako to vyzerá s tvojou pracovnou situáciou aktuálne?

Prvý mesiac, keď sa to celé začalo som to nevnímal ako niečo, čo ohrozuje moju kariéru. Bral som to tak, že mám viac času na seba. Odpočinul som si od bežného kolotoča, vnímal som tento čas ako priestor, ktorý som mohol dožičiť sám sebe. Postupne mi to celé ale začalo chýbať. Najviac ma trápilo to, že som nevedel kedy to skončí.

No s odstupom času môžem povedať, že som to zvládol. Začal som robiť online tréningy, s klientami sme cvičili vonku. A koniec-koncov sa dokonca pridali aj ďalší, noví ľudia, čo považujem za úspech.

Teraz je to iné. V spoločnosti je režim, cítim, že sa s tým všetci dokážeme vysporiadať lepšie. V mojom okolí je veľa očkovaných ľudí vrátane mňa. Nejaké obmedzenia aj vďaka tomu nepociťujem.

Vieme, že táto téma je mimoriadne citlivá, no nedá nám sa neopýtať, či by si neprijal v aktuálnej situácii neočkovaného klienta?

Osobne to vôbec neriešim. Beriem to tak, že pre spoločnosť som prispel tým, že som sa dal očkovať. No nerozdeľujem ľudí na očkovaných a neočkovaných, takže odpoveď znie, že by som prijal a aj trénujem nezaočkovaných klientov.

„Nemyslím si, že keď si raz za čas dáš niečo nezdravé, že to musí zákonite znamenať problém.“

Krásna postava je priamo závislá nielen od cvičenia. Strava je základom úspechu, ako si na tom s jedlom ty?

Musím sa priznať (úsmev), že som trošku so stravou počas lockdown-u vypustil. Vyhodilo ma to z môjho typického režimu a chýbal mi aj pohyb. Nebolo to jednoduché obdobie, takže som sa viacej rozmaznával. Teraz, keď sa režim vrátil do normálu, pokračujem v tom, čo ma baví najviac. Keď si varím doma, nikdy to nie je nič nezdravé. Momentálne mám späť svoju rovnováhu a režim.

Určite máš aj ty v tomto smere svoje hriechy…

Keď sme vonku, viem povoliť. Nie je to pravidlo, ale dám si aj napríklad burger alebo pizzu. Nemyslím si, že keď si raz za čas dáš niečo nezdravé, že to musí zákonite znamenať problém. Ľudia chodia na oslavy, svadby, takže nie vždy sa dá všetko striktne dodržiavať. No podstatné je nájsť v tom celom rovnováhu a hlavne netreba klamať sám seba.

COLLAGEN, kolagen, klby, slachy, kosti, vaziva, fitness, doplnky, fit plus, weider

Zdravé kosti, kĺby, šľachy…teraz za ešte lepšiu cenu vďaka trio balíku Weider Collagen.

>>POZRIEŤ VŠETKY KOLAGÉNY<<