Pikantný kapustový šalát
(2 porcie)
Suroviny
- 250 g nakrájanej kapusty
- 10 baby paradajok
- 2 strúčky cesnaku
- 1–2 čili papričky
- 1 polievková lyžice opražených arašidov
- 3 polievkové lyžice rybacej omáčky
- 5 polievkových lyžíc limetkovej šťavy
- 1 polievková lyžica hnedého cukru
Postup
Kapustu pokrájajte na tenké pásiky. Paradajky umyte a pokrájajte. Cesnak ošúpte a pokrájajte. Čili papričky zbavte jadierok a pokrájajte na tenké pásiky. Cesnak a čili dajte do mažiaru a dôkladne ich roztlačte. Prisypte arašidy a roztlčte ich na hrubo. Pridajte rybaciu omáčku, limetkovú šťavu a cukor a zmes premiešajte. Prelejte ju do väčšej misy, pridajte pokrájanú kapustu s paradajkami a dobre premiešajte. Šalát nechajte chvíľu postáť, aby sa premiešali arómy.