Hovädzie verzus bravčové
10. 2. 2015
Hovädzia sviečková má v 100 g: 182 kcal, 8 g tuku (3 g nasýtený), 27 g bielkovín, 4,9 mg zinku, 1,7 mg železa a 7,7 mg niacínu.
Z hľadiska výživy bežnej populácie teda vôbec nezáleží na tom, či konzumujeme prasa alebo kravu. Dôležitý je pôvod a spôsob prípravy mäsa. Rozhodne je lepšie kupovať mäso od menších, lokálnych dodávateľov, prípadne si vychovať vlastné prasa. Ak to nie je možné, tak sa musíme spoľahnúť na ponuku hypermarketov. Tiež si treba poriadne užiť prípravu steaku. Môžete ich urobiť viac a využiť pri príprave sandwichov na nasledujúci deň. Aj keď to už nebude mať tú pravú atmosféru, aspoň sa kvalitne najete.