EVLS Amateur 2016: 2. absolutky pro ČR

|foto: ZDENĚK DRYÁK

Vedle profesionální EVLS Prague Showdown 2016 se v hlavním městě České republiky konala i EVLS Prague Amateur. V pátek a sobotu (30. 9. – 1. 10.) se na pódiu Tipsport Arény v Praze-Holešovicích představilo 323 registrovaných závodníků v kategoriích kulturistiky, klasické kulturistiky, physique mužů i žen, fitness žen, bodyfitness žen a bikini fitness žen. Čeští závodníci tvořili téměř třetinu startovního pole (99) a startovali i Slováci.

Dva čeští závodníci získali celkové prvenství ve svých kategoriích — Nikol Raszyková v bikini a Pavel Beran v kulturistice, což oběma zajistilo profesionální licenci. Beran triumfoval nejprve v kulturistice juniorů a pak i mezi muži nad 100 kg poté, co byl původní vítěz Adolf Burghardt z Německa diskvalifikován kvůli prohřešku, nesouvisejícímu s děním na pódiu.

Raszyková zvítězila v bikini fitness do 169 cm i v masters.

Další zlatou medaili pro ČR přidal Vladyslav Kozerenko v kulturistice do 80 kg.

Z dalších členů české reprezentace skončili na druhém místě Petr Šidlo (kulturistika nad 100 kg i junioři), Lumír Štefek (klasická kulturistika nad 180 cm), Miroslav Přibráň (physique nad 178 cm), Nikola Cihlářová (bikini fitness nad 163 cm), Eva Havelková (bikini fitness nad 172 cm) a Milena Koudelková (bodyfitness masters).

Na bronzovém stupínku stanuli Pavel Koukal (kulturistika do 80 kg), Jozef Furin (kulturistika do 90 kg), Lukáš Wojtyla (physique juniorů), Jakub Tomšů (physique do 174 cm), Monika Doskočilová (bodyfitness do 163 cm) a Olha Zhelamska (physique žen).

Ze Slováků se na medailových příčkách umístili Timea Trajteľová (1. v bikini fitness do 166 cm i juniorek), Lucia Kosecká (1. v bodyfitness nad 168 cm), Tomáš Tabačiar (2. v kulturistice do 90 kg), Andrej Varga (1. v klasické kulturistice do 180 cm), Veronika Guľášová, (3. v bikini fitness do 172 cm) a Jana Medunová (3. v bikini fitness masters).

Kompletní fotogalerie najdete ZDE. Videozáznam ze soutěže najdete ZDE.

 

Superf bikinySuperfinále – bikini fitness (zleva): Natalia Lugovski ch (Rus.), Helga Stibi (Maď.), Nikol Raszyková (ČR), Timea Trajteľová (SR), Dora Bodo, Virág Kiss (obě Maď.).

Raszyková EVLS

Nikol Raszyková

Superfinále kulturistikaSuperfinále – kulturistika mužů (zleva): Pavel Beran (ČR), Béla Kökény (Maď.), Zohir Mihoubi (Alž.), Vladyslav Kozerenko (ČR).

Pavel Beran EVLSPavel Beran

Superfinále mens physiqueSuperfinále – physique mužů (zleva): Ivan Šarpilov (Běl.), Marius Brühl (Něm.), Paulo Fernandes (Por.), Aleksandr Timofejev (Rus.).

Ivan Sharpilov EVLSIvan Šarpilov