Toast s arašidovým maslom a banánom

|text: DELFINA URE

Toast s arašidovým maslom a džemom je populárny „snack“ – olovrant v USA. Pripravujú si ho deti, keď nemajú doma rodičov a potrebujú zahnať hlad. Niektorí športovci ho tiež využívajú ako predtréningový zdroj energie. Kvalitné arašidové maslo obsahuje rastlinné nenasýtené tuky a menej cukru, ako sladké nátierky, preto udrží hladinu krvného cukru stabilnejšiu.

INGREDIENCIE2 krajce toastového chleba

  • arašidové maslo
  • 1 banán
  • med
  • 25 g syru feta
    • Postup Opečte krajce chleba v toastovači a potrite ich arašidovým maslom. Na arašidovú vrstvu položte kolieska banánu a polejte medom. Syr feta nastrúhajte na vrch.

    Výživná hodnota (2 krajce): 470 kcal, 14 g bielkovín, 44 g sacharidov a 24 g tukov.