Raňajková panvica so zemiakmi a syrom

|text: MOLLY MORGAN

Raňajková omeleta v reštaurácii väčšinou obsahuje veľa kalórii a tuku. Táto panvica na spôsob španielskej tortilla de patatas so zemiakmi a syrom však nahrádza celé vajcia bielkami, čím sa zvyšuje pomer bielkovín k tukom.

INGREDIENCIE (2 porcie):

  • 1 malý zemiak, nakrájaný na kocky
  • 1/2 cibule – olúpanej a nakrájanej na kocky
  • 1/2 červenej alebo zelenej papriky (na kocky)
  • 1 šálka tmavej fazule
  • 1 čajová lyžička cesnakového prášku
  • 4 vaječné bielka
  • 2 celé vajcia
  • 1/4 šálky nastrúhaného tvrdého syra (cheddar)

AKO NA TO

1. Rozohrejte veľkú panvicu na stredný stupeň. Duste na nej zemiaky, cibuľu a papriku, až kým zelenina nechytí hnedú farbu (okolo 7 minút). Pridajte tmavú fazuľu a duste ešte asi 5 minút.

2. Pridajte vajcia a bielka. Varte zmes na panvicu a pravidelne ju premiešavajte, až kým vajcia nie sú tuhé (3-5 min).

3. Posypte panvicu strúhaným syrom a nechajte ho topiť sa asi 2 minúty. Potom panvicu zoberte z ohňa a servírujte.

Výživná hodnota (v 1 porcii): 190 Kcal, 4 g tuku (1,5 g nasýtené), 22 g sacharidov (z toho 4 g cukry a 5 g vláknina), 17 g bielkovín, 150 mg sodíka