Paleo omeleta so štipľavou paprikou
Jednoduché jedlo bohaté na bielkoviny a vitamíny. Základom je červená paprika, ktorá má tlmiace účinky na hlad a zároveň dodáva energiu. Viaceré štúdie potvrdili, že konzumácia štipľavej červenej papriky v dôsledku termického efektu potravy zvyšuje produkciu tepla a aktivuje aj nervový systém.
INGREDIENCIE
- 1 Lyžica kokosového oleja
- 1 lyžica rasce
- 1 lyžica štipľavej papriky
- 1 lyžica čili prášku
- 1/4 šálky červenej fazule
- 1/4 šálky nakrájanej papriky
- 1/4 šálky nakrájanej cibuľky
- 100 g morčacieho mäsa nakrájaného na kocky
- 3 vajcia
- 3 vaječné bielka
1 šálka = 225 ml
POSTUP
1. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a uduste papriky a cibuľu. Pridajte nakrájané morčacie mäso.
2. Keď je mäso uvarené, pridajte fazuľu a korenia. Zmes položte na tanier a nechajte stranou.
3. V miske zmiešajte vajcia s vaječnými bielkami. Pripravte v panvici omeletu, ktorá vám nahradí tortilovú placku.
4. Na omeletu umiestnite mäso a papriky a zabaľte ju ako tortilu. Podávajte teplé.
ENERGIA: 637 kcal, 60 g bielkovín, 29 g tuku, 26 g sacharidov