Domáca zmrzlina s proteínom
Nejde o klasickú smotanovú zmrzlinu, pretože v recepte chýba smotana. Cottage cheese jej však dodá krémovú konzistenciu a zvýši aj množstvo bielkovín v jednej porcii až o 20 g. Zmiešajte všetky ingrediencie v mixéri do jemnej masy, ktorú vložíte do plastovej nádoby a necháte hodinu zmraziť. Potom ju premiešajte vidličkou, lyžicou alebo ručným mixérom a vložte ju znova na hodinu do mrazničky. Tento proces opakujte ešte 1-2 krát. Premiešaním sa do zmrzliny dostane vzduch, čím nadobudne jemnú, krémovú štruktúru.
INGREDIENCIE
- 1 stredný, zrelý banán (ošúpaný)
- 1/2 šálky cottage cheese
- 1/4 šálky čokoládového proteínového prášku
- 2 lyžice orieškového masla (mandľové alebo arašidové)
- 1 lyžica kakaového prášku
Energia: 500 kcal, 54 g bielkovín, 34 g sacharidov, 16 g tuku
Kedysi sa zmrzlina vyrábala ručne, mixovaním a zmrazovala sa v ľade s kúskami soli. Soľ pomáha pohlcovať teplo, čo udržuje nízku teplotu ľadu. S príchodom mrazničiek sa spustila masová výroba zmrzliny.