5 tipov na prípravu proteínu
Najideálnejšie je miešať proteínový prášok s vodou, najmä ak ho pijete po tréningu. Ak ho však konzumujeme medzi jedlami s cieľom zvýšiť celkový príjem bielkovín, nasledujúcich 5 receptov vám pomôže vyhnúť sa stereotypu so šejkrom a vodou.
Proteín s arašidovým maslom
Zmiešajte jednu odmerku vanilkového proteínu s lyžicou arašidového masla. Pridajte trocha vody, aby sa proteín rozpustil, a miešajte, až kým zmes nenadobudne jemnú konzistenciu. Vložte ju do chladničky aspoň na 15 minút a konzumujte.
Proteínový puding
Zmiešajte 2 odmerky proteínu s 1/7 šálky horúcej vody (0,5 ml). Miešajte, kým zmes nezhustne. Môžete využiť aj špeciálne proteínové pudingy. Obsahujú stužovacie látky, ktoré po zmiešaní s vodou vytvoria pevný puding.
Proteínový jogurt
Ďalšia možnosť je zmiešať proteín s bielym jogurtom. V objemovke použite smotanový jogurt (chuť bude jemnejšia), v rysovačke ostaňte pri jogurtoch s nižším obsahom tuku. Môžete pridať oriešky, sušené ovocie a cereálie a máte raňajky.
Proteínové palacinky
Pridajte odmerku proteínu k cestu na prípravu palaciniek. Tepelná úprava bielkovinám v proteíne neublíži. Ak nestíhate pripraviť cesto, skúste zmes na prípravu palaciniek.
Drink „ruského vzpierača“
Pridajte odmerku vanilkového proteínu do drinku White Russian (vodka, kávový likér a smotana). Nie je to ideálny nápoj z dôvodu obsahu alkoholu, môžete ho však skúsiť v rámci oslavy.