Citrónovo-tymianové kura
l foto: M&F
Tento recept vám aj v studených jesenných mesiacoch bude pripomínať chvíle strávené v lete na dovolenke. Stačí len zatvoriť oči a vôňa tymianu a citróna vás na krídlach fantázie prenesie do slnečného Talianska.
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 1 kura bez kože (cca 1 kg)
- 4 červené cibule
- 2 umyté citróny
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- mleté korenie
- soľ
- zväzok tymianu
- 200g ciabatta (pečivo z bieleho chlebového cesta).
Príprava
Kura rozštvrťte a dôkladne ho natrite soľou a korením. Vložte ho na zapekací plech.
Cibule a citróny pokrájajte na kúsky, cesnak roztlačte. V mise pokvapkajte olejom, všetko dobre premiešajte. Zmes nasypte na plech okolo kuraťa. Pridajte polovicu zväzku tymianu a podlejte zeleninovým vývarom.
Vložte do predhriatej rúry (elektrická 160º, teplovzdušná 140º) a pečte prikryté cca 90 minút (alebo dovtedy, kým mäso nezmäkne).
Upečené kura rozdeľte na 4 taniere a ozdobte zvyšným posekaným tymiamon. Podávajte s ciabattou.
1 porcia obsahuje cca: 595 kcal, 55 g bielkovín, 30 g sacharidov, 27 g tuku.