Grilovaný florentský steak
l foto: M&F
Recept na 2 porcie
Suroviny
- 2 čajové lyžičky panenského olivového oleja
- 1 hlavička cesneku
- 2 cca 400g chudé steaky
- mleté čierne korenie
Postup
- V olivovom oleji dobre rozmiešajte prelisovaný cesnak. Časťou tejto zmesi potrite steaky z oboch strán a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote približne 30 minút.
- Steaky grilujte z každej strany 3–4 minúty, pričom ich budete potierať zvyšnou zmesou olivového oleja a cesnaku.
- Ugrilované steaky poprášte mletým korením. Rozdeľte na dve porcie. Môžete podávať so zemiakovou kašou a grilovanou zeleninou.
Každá porcia mäsa (225g) obsahuje: 425 kalórii, 60 g bielkovín, 21g tukov (nasýtené tuky 7 g) a 45% dennej dávky železa