Indonézska ryža s kuracími prsiami
l foto: M&F
Recept na 4 porcie
Či už chcete jedlo pripraviť dusením, opekaním alebo vyprážaním, ideálnou nádobou na to je wok. Všetky vitamíny totiž zostanú v potravinách! Pripravte si vo woku jedlo typické pre športovcov: ryžu s kuracími prsiami.
Suroviny
- 200 g kuracích pŕs
- 1 polievková lyžica medu
- 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 2 polievkové lyžice karikorenia
- 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku (alebo kečupu)
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- 1 pór
- 1 paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená čilipaprička
- 4 polievkové lyžice oleja (najlepšie sezamového)
- 500 g varenej ryže basmati.
Postup
- Ryžu uvarte a nechajte vychladnúť.
- Kuracie prsia umyte, osušte a pokrájajte na tenké pásiky.
- Z medu, sójovej omáčky, 1 polievkovej lyžice kari, paradajkového pretlaku a kukuričného škrobu pripravte marinádu. Zmiešajte ju s mäsom a nechajte odstáť cca 15 minút.
- Pór umyte a pokrájajte na kolieska. Papriku umyte, očistite a pokrájajte na kocky, cesnak očistite a posekajte. Čilipapričky očistite od semienok a pokrájajte na veľmi tenké pásiky.
- Rozpáľte wok, pridajte olej a mäso opražte. Pridajte zeleninu a ryžu, zamiešajte a spolu pripravujte ešte cca 3 minúty. Vmiešajte zvyšné kari a servírujte.
1 porcia obsahuje cca: 350 kcal, 18 g bielkovín, 34 g sacharidov, 13 g tuku