Jahodová torta
l foto: M&F
Keď máte chuť na zákusok, chodí vám po rozume poriadny kus torty alebo koláča naplnený hrubou vrstvou krému a vyzdobený ešte hrubšou vrstvou šľahačky? Zabudnite naň! Svoju túžbu po sladkosti môžete uspokojiť aj diétnejším spôsobom. Ubezpečujeme vás však, že vaše chuťové bunky si prídu na svoje a – čo je v dnešnom uponáhľanom svete nezanedbateľné – príprava koláča vás nebude stáť ani veľa času a námahy.
Suroviny
- hotový piškótový korpus
- 250 g bieleho nesladeného jogurtu
- 1 jemný tvaroh
- jahodový kompót alebo 200 g čerstvých jahôd
Príprava
Tvaroh zmiešajte s jednou tretinou jogurtu a vypracujte na hladký krém. Piškótový korpus pokvapkajte jahodovou šťavou a rozotrite naň tvarohovú hmotu. Vrch ozdobte po krajoch zvyšným jogurtom. Odložte na chladné miesto a pred podávaním doplňte odkvapkanými jahodami.