Kuracia roláda
l foto: M&F
Aj keď sa vám podľa názvu môže zdať, že ide o veľmi zložitý recept, opak je pravdou a zvládnu ho bez problémov aj menej zdatní kuchári.
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 800 g zemiakov
- 6 polievkových lyžíc sójovej omáčky
- 2 čajové lyžičky medu
- 4 tenké filety z kuracích pŕs (po 120 g)
- 2 strúčky cesnaku
- 2 póry
- 4 čajové lyžičky rastlinného oleja
- 4 polievkové lyžice olúpaných arašidov
- mleté korenie
- 1 polievková lyžica hrubej múky
- soľ
- 250 ml zeleninového vývaru.
Príprava
- Ošúpané zemiaky varte v slanej vode cca 20 minút.
- 4 polievkové lyžice sójovej omáčky zmiešajte s medom a s touto zmesou potrite vopred umyté a osušené kuracie prsia.
- Cesnak pretlačte, pór pokrájajte na kolieska a spolu orestujte na 1 čajovej lyžičke oleja. Pridajte arašidy a dochuťte zvyšnou sójovou omáčkou a mletým korením. Časť tejto zmesi rozdeľte na kuracie filety, mäso zrolujte a rolády zafixujte špáradlami.
- Zvyšný olej zohrejte. Rolády poprášte múkou a opečte zo všetkých strán na oleji a potom duste cca 30 minút.
- Zdusených kuracích rolád vyberte špáradlá, rozdeľte ich na 4 taniere a zervírujte so zemiakmi a zvyšnou zeleninou.
1 porcia obsahuje cca: 400 kcal, 40 g bielkovín, 40 g sacharidov, 8 g tuku.