Nízkotučný jablkový koláč
l text: BRIAN LEATART l foto: M&F
Recept na 8 porcií
Váš prístup k diéte nemusí byť až taký drastický, napriek tomu sa pravdepodobne nechcete utápať v sladkostiach. Dobrým tipom pre vás v takomto prípade bude jablkovo-čučoriedkový koláč.
Suroviny
- 4–5 jabĺk ošúpaných a pokrájaných na mesiačiky
- 1 šálka čučoriedok
- 1 1/2 šálky nízkotučného mlieka
- 1 celé vajce, 2 vaječné bielky
- 1/2 šálky preosiatej hladkej múky
- 1/4 šálky krištáľového cukru
- 1,5 kávovej lyžičky vanilky
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- sprej na vymastenie plechu
1 šálka = 225 ml
Postup
- Sprejom na pečenie vystriekajte okrúhlu formu s priemerom cca 25 cm. Poukladajte do nej pokrájané jablká a nasypte polovicu čučoriedok.
- Vyšľahajte vajíčka, pridajte mlieko, múku a ostatnými ingredienciami. Zľahka premiešajte. Zmes nalejte na ovocie.
- Pečte vo vopred vyhriatej rúre cca 30 minút. Ak do koláča zapichnete špáradlo a toto po vytiahnutí zostane čisté, je koláč dobre upečený.
- Hotový koláč vyklopte a posypte zvyšnými čučoriedkami. Nakrájajte 8 porcií.
1 porcia obsahuje cca: 130 kcal, 8 g bielkovín, 25 g sacharidov, 0, 5 g tuku.