Palacinky plnené malinami
l foto: M&F
Recept na 4 porcie
Suroviny
PALACINKY:
- 1/2 l mlieka
- 200 g hladkej múky
- soľ
- 6 vajec
- 80 g práškového cukru
- 70 g masla
- 3 polievkové lyžice malinového sirupu
- maslo na vymastenie panvice.
NÁLEV:
- 1/4 l bieleho vína (najvhodnejší je Silván)
- 50 g cukru
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 500 g malín (môžete použiť aj maliny z kompótu
- ktoré necháte dobre odkvapkať.)
KRÉM:
- 4 vajcia
- 100 g cukru
- 200 ml mlieka.
PRED PEČENÍM:
- 100 g ošúpaných a podrvených mandlí
- 80 g masla
Postup
- Zmiešajte všetky ingrediencie potrebné na prípravu palacinkového cesta. Maslo predtým pokrájajte na malé kúsky, urýchlite tak jeho zapracovanie do cesta. Cesto nechajte odstáť 1 hodinu a primiešajte doň malinový sirup.
- Vymastite maslom panvicu a nalievajte menšie množstvá cesta, aby palacinky boli čo najtenšie. Palacinky odložte na teplé miesto.
- Zmiešajte víno, 50 g cukru a škoricu a zmes nechajte zovrieť. Pridajte maliny a nechajte ich v tekutine cca 8 minút. Palacinky naplňte malinami a poskladajte ich.
- Poskladané palacinky vložte do zapekacej formy, ktoré ste predtým potreli maslom a posypali cukrom.
- Vyšľahajte 4 vajcia so 100 g cukru a primiešajte mlieko. Krém nalejte na palacinky a posypte ich podrvenými mandľami a kúskami masla.
- Zapekajte cca 10 minút vo vopred vyhriatej rúre (plyn 2 stupeň, elektrika 180 °C).