Pečený zemiak

l foto: M&F

Pečený zemiak

Zemiaky pečené v šupke, ktoré boli kedysi jedlom chudobných, sa dnes pri troche fantázie môžu stať vynikajúcou pochúťkou aj pre tie najmaškrtnejšie jazýčky. Výhodou je, že pečený zemiak môžete naplniť rôznymi zvyškami jedál, ktoré by ste ináč nevyužili.

Zemiak s čili a syrom

Suroviny

  • 1 veľký zemiak
  • 4 polievkové lyžice paradajkovej arabskej alebo čili omáčky
  • 2 polievkové lyžice strúhaného tvrdého syra.

Postup

Zohrejte omáčku. Na nakrojený upečený zemiak nalejte omáčku a posypte ju strúhaným syrom. Položte zemiak na plech a zapekajte, kým sa syr neroztopí.

Zemiak plnený kuracím mäsom

Suroviny

  • 1 veľký pečený zemiak
  • kúsky kuracieho mäsa (postačia zvyšky z nedeľňajšieho obeda alebo z kuracej polievky)
  • cibuľa nakrájaná na kolieska a opražená na niekoľkých kvapkách olivového oleja.

Postup

Zemiak upečený v šupke nakrojte. Naplňte ho kúskami mäsa, posypte cibuľkou a dajte na chvíľu zapiecť do rúry.