Pikantná treska
l foto: M&F
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 4 filety tresky s kožou (po 200 g)
- 5 polievkových lyžíc morskej soli
- 20 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čili paprička
- 1 červená cibuľa
- 4 póry
- soľ
- mleté korenie
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1/8 l červeného vína
- za hrsť pokrájanej petržlenovej vňate
- šťava z 1 citróna
Postup
- Tresku dôkladne umyte pod tečúcou vodou, osušte, posypte morskou soľou a na 1 hodinu odložte do chladničky.
- Cibuľu, cesnak a čili papričku očistite a pokrájajte na tenké pásiky. Pór pokrájajte na kolieska. V panvici roztopte maslo a pridajte doň cibuľu, cesnak, čili papričku a pór. Zeleninu osoľte a okoreňte, podlejte trochou vody a duste cca 5 minút.
- Tresku opláchnite, aby ste ju zbavili prebytočnej soli. Osušte ju papierovým obrúskom a obaľte múkou. V panvici rozpáľte olej a vložte doň tresku kožou nadol. Mäso pečte z každej strany približne 2 minúty. Potom tresku preložte na udusenú zmes cibule, cesnaku, čili a póru, zalejte červeným vínom. Pečte vo vopred vyhriatej rúre cca 8–10 minút.
- Upečenú tresku posypte petržlenovou vňaťou a pokvapkajte citrónovou šťavou.
1 porcia obsahuje cca: 250 kcal, 30 g bielkovín, 9 g sacharidov, 6 g tuku.