Placky plnené kuracími prsíčkami a rukolou
l foto: M&F
Recept na 8 porcií
Suroviny
- 2 kúsky kuracích pŕs (cca 500 g)
- soľ, mleté korenie
- 2 polievkové lyžice oleja
- 1/2 šalátovej uhorky
- 4 jarné cibuľky
- zväzok rukoly
- 4 tortilové placky
- 4 polievkové lyžice kečupu alebo nízkotučnej majonézy
Postup
Umyté a osušené kuracie prsia osoľte, okoreňte a na rozpálenom oleji opečte do zlatista (cca 10 minút). Opečené kuracie prsia pokrájajte na tenké pásiky dlhé približne 8 cm. Uhorku ošúpte, prekrojte po dĺžke na polovicu a lyžičkou vyčistite jadierka. Pokrájajte ju na tenké, cca 8 cm dlhé pásiky. Aj cibuľku pokrájajte na 8 cm dlhé pásiky. Umytú rukolu osušte. Placky zohrejte v rúre. Zohriate prekrojte na polovicu a potrite kečupom alebo majonézou. Naplňte ich mäsom, uhorkou, cibuľkou a rukolou a stočte do kornútka. Kornútok spevnite špáradlom, aby sa neotváral.
1 porcia (dva kornútky) obsahujú cca: 240 kcal, 20 g bielkovín, 25 g sacharidov, 6 g tuku