Špargľa s bravčovými medailónikmi

l foto: M&F

Špargľu (česky chřest  pozn. red.) očistite, odrežte drevnaté konce. Do hrnca nalejte cca 3 litre vody, pridajte 2 polievkové lyžice soli, citrónovú šťavu a cukor a nechajte zovrieť. Vložte do vody špargľu a varte približne 15 minút.
  • Umyte struky cukrového hrachu a očistite od stopiek. Celé struhy varte v inom hrnci 5 minút.
  • Umytú bravčovú panenku pokrájajte na medailóniky hrubé cca 2 cm. Na panvici rozpálte olej. Medailóniky opražte z každej strany 2–3 minúty. Osoľte a okoreňte ich.
  • Umytú a osušenú petržlenovú vňať pokrájajte na drobné kúsky. V hrnci nechajte rozpustiť na miernom ohni maslo. Na taniere naaranžujte odkvapkanú zeleninu a bravčové medailóniky. Prelejte rozpusteným maslom a posypte pokrájanou petržlenovou vňaťou.
  • Ako prílohu odporúčame varené zemiaky.
  • 1 porcia obsahuje: 400 kcal, 40 g bielkovín, 20 g sacharidov, 16 g tuku