Wilder vs. Fury skončil remízou

Dlho očakávaný zápas Wilder vs. Fury – dvoch neporazených boxerov v super ťažkej váhe o titul WBC skončil dnes skoro ráno remízou. 12 kolový zápas nemal jednoznačného víťaza, obaja boxeri stavili na opatrnosť.

Priebeh zápasu

Wilder sa niekoľko krát pokúsil o jeho známy „brutálny“ útok, no Fury sa úspešne uhýbal a nedovolil mu

Wilder vs. Fury

Wilder vs. Fury

presne trafiť jeho povestné bomby, hlavne zadný direkt (aj keď vo Wilderovom prevedení nejde veľmi o direkt, skôr niečo ako „plávajúci hák“). Naopak Fury dokázal občas prekvapiť a presne trafiť súpera. Do 7. kola sme však videli skôr opatrný box.

V siedmom kole sa situácia zdramatizovala, Wilderovi sa podarilo Furyho niekoľko krát trafiť presným úderom, stále však nič, čo by dokázalo s Furym zamávať. Opatrný box nabral na obrátkach a bolo to zaujímavé kolo.

Wilder poslal Furyho k zemi

Wilder vs. Fury KO

Wilder nakoniec predsa len poslal Furyho k zemi.

Wilderovi sa nakoniec podarilo poslať Furyho k zemi. A to hneď dvakrát. V deviatom kole, z čoho sa Fury rýchlo „vylízal“, no v dvanástom to také ľahké nebolo.

Furyho obrana proti mimoriadne silným úderom, ktorými je „Bronze Bomber“ teda Deontay Wilder povestný boli uhýbanie hlavou, hlavne dole. Často išiel s hlavou pomerne nízko, na čo takmer doplatil v dvanástom kole, kedy ho v tejto sklonenej pozícii Wilder trafil najprv pravačkou za ucho a ihneď nato ľavým hákom. Fury sa nevládne zvalil na zem a pár sekúnd zostal ležať. Wilder urobil víťaznú grimasu a odišiel do svojho rohu, kým rozhodca Furyho počítal. Vyzeralo to, že sa do limitu nepostaví, no Fury to zvládol a dobojoval zápas do konca.

Napriek tomu, že Wilder poslal 2x Furyho k zemi, zápas skončil nerozhodne na body. Šampiónom organizácie WBC tak naďalej zostáva Wilder.

„Súpera som dvakrát poslal k zemi, takže som sa mal stať víťazom. Obaja sme do toho dali srdce a ukázali sme, že sme bojovníci,“ povedal Wilder.

„Bojoval som na súperovej pôde, dvakrát som sa ocitol na zemi, ale stále som presvedčený, že som zápas vyhral. Deontay je neľútostný boxér, ktorý zasahuje súperov tvrdými údermi. V záverečnom kole sa mi však podarilo vyhnúť tomu, aby sa zápas skončil knokautom. Som si jednoznačne istý, že bude odveta. Obaja sme veľkí šampióni a najlepší boxeri v superťažkej váhe na tejto planéte,“ uviedol Fury.

Čo bude ďalej?

Wilder vs. Fury

Wilder vs. Fury

Víťaz ich vzájomného duelu mal podľa pôvodného plánu nastúpiť s ďalším neporazeným šampiónom – Anthony Joshuom. Remíza však trochu zamiešala karty.

Obaja boxeri chcú odvetu a je pravdepodobné, že najbližšieho pol roka naozaj bude. Čo prinesie? Ťažko povedať. Určite ďalší, veľmi zaujímavý zápas.

Tyson Fury totiž podľa vlastných slov prešiel peklom, užíval drogy, pil alkohol a mal depresie. Niekoľkokrát uvažoval o samovražde. Aj to bol jeden s dôvodov, prečo viackrát nenastúpil na odvetný zápas s Kličkom, za čo mu boli odobrané tituly. Pribral veľa kíl a necítil sa dobre.

Teraz je tu však iný Fury, ktorý má opäť plno energie a chuť bojovať. Na tento zápas sa pripravoval v USA, zhodil veľké množstvo tuku a je veľmi pravdepodobné, že ďalší čas len nahrá do kariet jeho návratu. Zo začiatku jeho prípravy nezvládol 6 kôl sparingu. Teraz dokázal odboxovať 12 kôl proti najobávanejšiemu boxerovi planéty – Wilderovi. Kam sa dostane za pol roka poctivého tréningu (samozrejme, ak nepoľaví a nevráti sa na „staré chodníčky“) si netrúfam odhadovať. Črtá sa však ďalší, mimoriadne zaujímavý zápas!

Tyson Fury na tlačovke po zápase:

Deontay Wilder na tlačovke po zápase: