Bielkoviny z grilu: hovädzí steak na špargli
V lete si môžete pripraviť svoj obľúbený kus mäsa aj vonku na grile. Vyskúšajte tento steak so syrom a cibuľu, servírovaný so špargľou. Po ťažkom tréningu je to ideálne jedlo, ktoré podporí rast svalov.
INGREDIENCIE (1 porcia)
- 3 krúžky cibule (1 cm hrubé)
- 150 g steaku z hovädzieho horného stehna
- 250 g špargle
- 2 plátky slaniny
- 1 plátok syru cheddar
- olivový olej
- ocot balsamico
- korenie a soľ
POSTUP
Rozohrejte gril na vysokú teplotu (250 stupňov Celzia). Potrite steak, krúžky cibule a špargľu olivovým olejom, posoľte a okoreňte. Uložte krúžky cibule na gril a pečte 3 minúty, potom ich otočte. Pridajte steak a špargľu. Grilujte z každej strany, až kým cibuľa nie je mäkká, steak mierne prepečený a špargľa chrumkavá a jemná (3-8 minút). Medzičasom zmiešajte ocot balsamico s olivovým olejom. Umiestnite na tanier kúsky špargle, na ktoré položíte steak. Rozdeľte krúžky cibule na individuálne krúžky a obložte nimi mäso. Polejte zmesou olivového oleja a balsamica a navrch uložte plátky slaniny a syr.
100 g špargle obsahuje 2 g vlákniny a len 20 kalórií.
Energia: 376 kcal, 45 g bielkovín, 16 g tuku, 13 g sacharidov.