Bravčové s horčicou a bylinkami
|text: LAURA CREAVALLE
CIEĽ: Spaľovanie tuku
KEDY: na obed alebo na večeru
INGREDIENCIE (6 porcií):
- 1/2 šálky Dijonskej horčice
- 1/4 šálky nízoktučnej majonézy
- 1 lyžica nakrájaného čerstvej paliny dračej
- 1 lyžica hnedého cukru
- 900 g vykosteného bravčového karé, nakrájané na 2 cm hrubé plátky
- olej v spreji*1 šálka = 225 ml
POSTUP:
Postriekajte rošt grilu sprejom (alebo ho potrite olejom) a rozohrejte ho na strednú teplotu (170-230 stupňov C). Vymiešajte horčicu, majonézu, palinu a hnedý cukor v miske. Zmesou potrite pláty mäsa z oboch strán. Grilujte mäso 2-3 minúty z oboch strán, aby bolo mierne prepečené.
AKO PRÍLOHU: Počas diéty podávajte s brokolicou alebo inou zeleninou pripravenou v pare. Inak si ako prílohu môžete zvoliť zemiaky alebo ryžu.
Energia v jednej porcii: 352 kcal, 43 g bielkovín, 4 g sacharidov, 14 g tuku
Autorkou receptu je Laura Creavalle, bývalá profesionálna kulturistka.
Palina dračia je aromatická bylina, ktorá sa využíva najmä vo francúzskej kuchyni.