Chickenburger v Kalifornskom štýle
|text: NILS BERNSTEIN
Teplé počasie v polovici mája nám dovoľuje oprášiť gril a dať si večeru vonku v záhrade, na čerstvom vzduchu. Ako urobiť dobrý kurací burger? Nakrájajte mäso na tenké plátky, aby sa lepšie prepiekli.
Chudé kuracie mäso je ideálne na prípravu „zdravšej“ verzie burgeru. Kura obsahuje menej tuku, ako hovädzie alebo jahňacie mäso a aj príprava je rýchlejšia. Pre rýchlejšiu prípravu ho nakrájajte na tenšie plátky. Dávajte však pozor, aby sa mäso zvonka príliš nevysušili, zatiaľ čo v strede je ešte neupečené.
Chickenburger servírujte v celozrnnej žemliach. Do každej vložte dve placky mäsa a zeleninovú oblohu.
INGREDIENCIE 4 porcie
- 800 g kuracieho mäsa (stehná)
- 1,5 lyžice dijonskej horčice
- 3 lyžice drvenej cibule
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/3 šálky strúhanky
- soľ a korenie na dochutenie
- 2 avokáda
AKO NA TO
- Vložte do misky kura, horčicu, olej a strúhanku a zmiešajte ich rukami. Vytvarujte placky s hrúbkou 1 cm, v strede by mali byť o niečo hrubšie. Zamrazte ich na 30 minút. Tesne pred prípravu ich posoľte a okoreňte z oboch strán. Opečte ich na grile alebo na panvici s trochou oleja na strednom ohni po 3 minúty z každej strany. V mise roztlačte avokádo s troškou soli na pyré. Pyré natrite na obe polovice celozrnnej žemle, do každej žemle vložte dve kuracie placky a obložte ich zeleninou.
- Ako zeleninovú oblohu použite kolieska šalátovej uhorky, paradajky a šalátu.