Jamie Oliver: tri recepty na praženicu

„Vajcia patria medzi najhodnotnejšie zdroje bielkovín,“ hovorí známy šéfkuchár Jamie Oliver. Najjednoduchší spôsob na ich prípravu je praženica. Jamie prináša tri variácie: anglickú, francúzsku a americkú.

English prazenicaFrench prazenicaAmerican prazenica

INGREDIENCIE (2 porcie)

  • 4 vajcia
  • lyžica masla
  • soľ

POSTUP

Na panvici rozohrejte olej na strednú teplotu. Jamie ráta s dvoma vajcami na osobu, ale siloví športovci určite uvítajú aj viac. Vajcia vyšľahá v miske. Používa výlučne vajcia z voľného chovu, kde majú sliepky možnosť výbehu na tráve. Sliepky držané v klietkach majú nedostatok pohybu a kŕmia ich výlučne kukuricou. To vplýva na kvalitu vajec, preto radšej používajte takéto vajcia, prípadne vajcia z ekologického chovu.

To sú tri spôsoby prípravy vajec. Ako ich máte radi vy?

Kagorie vajec chov sliepok