Morčací sendvič s celozrnným toastom
|text: LINDA STEPHENS
Zdravý a jednoduchý recept, ktorý sa hodí na raňajky, obed alebo večeru.
Tento recept najlepšie pripravíte v mikrovlnnej rúre so vstavaným grilom. Môžete použiť aj klasickú rúru, budete však musieť dlhšie čakať, kým sa rozohreje.
Mikrovlnná rúra alebo hriankovač so vstavaným grilom spotrebuje menej energia a rozohreje sa rýchlejšie, ako klasická trúba na pečenie. Sú ideálne na prípravu jedla, keď nemáte príliš veľa času na veľké varenie.
V tejto verzii receptu potrebujete morčaciu šunku a slaninu, ale môžete využiť ľubovoľné druhy mäsa. Výhoda morky je v nižšom obsahu tuku, preto je jedlo ľahšie stráviteľné a môžete si ho dať napríklad aj pred tréningom.
INGREDIENCIE (1 porcia)
- 2 krajce celozrnného chleba alebo toastu
- 3 plátky morčacej šunky (alebo mäso nakrájané na tenké plátky)
- 2 plátky syru cheddar
- 3 plátky slaniny
- 2 listy šalátu
- 2 kolieska paradajky
- 1 lyžica majonézy
- soľ a korenie podľa potreby
POSTUP
1 . Pripravte toaster alebo predhrejte rúru.
2. Naukladajte mäsa, syr a zeleninu medzi dva krajce chleba.
3. Vložte sendvič do rúry a pečte, až kým sa syr neroztopí. Približne 5-10 minút.