Pečená kačica s kešu

|text: MICHAEL SCHLETTER

Vysoký obsah bielkovín a nízky obsah sacharidov prídu vhod najmä po veľkonočnej hostine, keď sa postupne chcete vrátiť k „fitness“ stravovaniu. Kačica má vyšší obsah tuku ako napríklad kurča, ten však mäsu dodá typickú chuť.

INGREDIENCIE

250 g vykostených kačacích pŕs

1/4 lyžice soli

1/4 lyžice čierneho korenia

1/2 šálky kešu orieškov

1/2 lyžice trstinového cukru

1/2 kajenskej papriky

POSTUP

1. Predhrejte rúru na 250 stupňov. Kačicu nechajte rozmraziť. Potom ju nakrájajte na rezne.

2. Posypte kačicu soľou a korením.

3. Položte na sporák hlbokú panvicu a pri vysokej teplote v nej opekajte kačacie mäso asi 2 minúty.

4. Po dvoch minútach preložte panvicu aj s kačicou do rozohriatej rúry. V ďalšej panvici opečte kešu oriešky s trstinovým cukrom asi dve minúty. Pridajte kajenské papričky a pečte ešte tri minúty.

6. Kačicu pečte v rúre asi 12-13 minút. Stav mäsa kontrolujte vidličkou.

7. Hotové rezne položte na tanier, pridajte kešu oriešky a servírujte.

ENERGIA: 863 kcal, 57 g bielkovín, 66 g tuku, 25 g sacharidov

TIP: Ak sa nechystáte redukovať sacharidy v strave, pripravte si ku kačici ryžu alebo opekané sladké zemiaky.

Follow @MF_CzechSlovak