Pečená kačica s kešu
|text: MICHAEL SCHLETTER
Vysoký obsah bielkovín a nízky obsah sacharidov prídu vhod najmä po veľkonočnej hostine, keď sa postupne chcete vrátiť k „fitness“ stravovaniu. Kačica má vyšší obsah tuku ako napríklad kurča, ten však mäsu dodá typickú chuť.
INGREDIENCIE
250 g vykostených kačacích pŕs
1/4 lyžice soli
1/4 lyžice čierneho korenia
1/2 šálky kešu orieškov
1/2 lyžice trstinového cukru
1/2 kajenskej papriky
POSTUP
1. Predhrejte rúru na 250 stupňov. Kačicu nechajte rozmraziť. Potom ju nakrájajte na rezne.
2. Posypte kačicu soľou a korením.
3. Položte na sporák hlbokú panvicu a pri vysokej teplote v nej opekajte kačacie mäso asi 2 minúty.
4. Po dvoch minútach preložte panvicu aj s kačicou do rozohriatej rúry. V ďalšej panvici opečte kešu oriešky s trstinovým cukrom asi dve minúty. Pridajte kajenské papričky a pečte ešte tri minúty.
6. Kačicu pečte v rúre asi 12-13 minút. Stav mäsa kontrolujte vidličkou.
7. Hotové rezne položte na tanier, pridajte kešu oriešky a servírujte.
ENERGIA: 863 kcal, 57 g bielkovín, 66 g tuku, 25 g sacharidov
TIP: Ak sa nechystáte redukovať sacharidy v strave, pripravte si ku kačici ryžu alebo opekané sladké zemiaky.
Follow @MF_CzechSlovak