Proteínové čoko-šišky
Je čas fašiangov, ku ktorým okrem tradičných zábav patria aj domáce šišky. Samozrejme, že už vymysleli aj ich zdravšiu-fitness verziu. Pripomínajú skôr americké donuty. Na rozdiel od klasickej múky, recept využíva múku Gourment Oat Flour od firmy Weider a šišky sa pečú v rúre v špeciálnej forme. Určite to nenahradí chuť poctivých domácich šišiek, smažených v kvalitnej masti. Zíde sa to však napríklad účastníkom súťaž DO FORMY S M&F a ďalším, ktorí sledujú fitness ciele.
INGREDIENCIE:
- 2 bielka a 1 celé vajce
- Vanilková aróma
- ½ šálky Gourmet Oat Flour
- 100 ml bieleho jogurtu
- 1 prášok do pečiva
- 3 lyžice kokosového alebo olivového oleja
- Nut Protein choco Spread – proteínová nátierka
INŠTRUKCIE:
1. Predhrejte rúru na 180 ºC.
2. Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady vo veľkej mise.
3. Rozdeľte masu do 8-12 foriem na šišky.
4. Pečte po dobu 15 minút.
5. Rozpustite Nut Protein Choco Spread v mikrovlnnej rúre po dobu 20 sekúnd a ozdobte ňou šišky. Môžete použiť aj klasickú čokoládovú polevu, prípadne nízko-kalorické sirupy.