Rýchly recept: mini Proteínové pizze
Pizze existuje strašne veľa druhov a variantov, vďaka čomu môže nadobudnúť charakter zdravého aj nezdravého jedla.
Tenké talianske cesto a obloha vo forme čerstvých paradajok, olív a syra mozarella môže pokojne patriť do fitness kuchyne. Americký vynález deep dish s hrubou vrstvou cesta a extra syrom zase patrí do kategórie fast food.
S pomocou zmesi na pizzu od firmy Weider si pripravíte vlastnú pizzu podľa chuti. Weider Oat Pizza je zmes celozrnnej múky a bielkovinového koncentrátu zo srvátky a rastlinných proteínov. Obsahuje aj zmes korenín, typických pre pizzu (bazalka, oregano, paradajkový prášok, cibuľka). Stačí pridať vodu a zamiesiť cesto.
120 g Oat Protein Pizza
INŠTRUKCIE:
1. Predhrejte rúru na 200 ° C.2. Zmiešajte proteínovú pšeničnú múku s vodou vo veľkej mise.3. Zmiešajte paradajkovú omáčku a vodu vo väčšej miske – podľa postupu na dóze.4. Zohrejte panvicu na strednom ohni. Vyformujte z pizzového cesta mini pizze. Nechajte ich piecť, kým sa v cestíčku nevytvoria bublinky a nezmiznú.5. Umiestnite jednu lyžicu paradajkovej omáčky na každú mini pizzu a posypte syrom mozzarella.6. Pokrájané cherry paradajky, huby a rukolu poukladajte na syr.7. Pečte 10 minút v rúre.