Kuracia roláda

l foto: M&F

Kuracia roláda

Aj keď sa vám podľa názvu môže zdať, že ide o veľmi zložitý recept, opak je pravdou a zvládnu ho bez problémov aj menej zdatní kuchári.

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 800 g zemiakov
  • 6 polievkových lyžíc sójovej omáčky
  • 2 čajové lyžičky medu
  • 4 tenké filety z kuracích pŕs (po 120 g)
  • 2 strúčky cesnaku
  • 2 póry
  • 4 čajové lyžičky rastlinného oleja
  • 4 polievkové lyžice olúpaných arašidov
  • mleté korenie
  • 1 polievková lyžica hrubej múky
  • soľ
  • 250 ml zeleninového vývaru.

Príprava

  1. Ošúpané zemiaky varte v slanej vode cca 20 minút.
  2. 4 polievkové lyžice sójovej omáčky zmiešajte s medom a s touto zmesou potrite vopred umyté a osušené kuracie prsia.
  3. Cesnak pretlačte, pór pokrájajte na kolieska a spolu orestujte na 1 čajovej lyžičke oleja. Pridajte arašidy a dochuťte zvyšnou sójovou omáčkou a mletým korením. Časť tejto zmesi rozdeľte na kuracie filety, mäso zrolujte a rolády zafixujte špáradlami.
  4. Zvyšný olej zohrejte. Rolády poprášte múkou a opečte zo všetkých strán na oleji a potom duste cca 30 minút.
  5. Zdusených kuracích rolád vyberte špáradlá, rozdeľte ich na 4 taniere a zervírujte so zemiakmi a zvyšnou zeleninou.

1 porcia obsahuje cca: 400 kcal, 40 g bielkovín, 40 g sacharidov, 8 g tuku.