Gratinované ovocie
l foto: M&F
Všetci prívrženci fitness stravy (a štíhlej figúry) to vedia: priveľa sacharidov spôsobuje nadváhu. Čo však, ak máme chuť na niečo sladké? Máme pre vás tip, ako uspokojiť vašu potrebu zamaškrtiť si a pritom nemať výčitky svedomia. Recept je pre dve osoby.
Recept na 2 porcie
Suroviny
- 2 broskyne
- 100 g jahôd
- 150 g jogurtu
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1 čajová lyžička čistej postrúhanej citrónovej šupky
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 20 g lúpaných sekaných mandlí.
Postup
Rúru zohrejte na teplotu 200 ºC. Broskyne vložte na niekoľko sekúnd do vriacej vody, potom ich prudko ochlaďte v studenej vode a stiahnite z nich šupku. Prekrojte ich, vykôstkujte a pokrájajte na tenké plátky. Jahody umyte a pokrájajte na polovičky. Jahody ukladajte do zapekacej misky striedavo s broskyňami. Jogurt, vajcia, cukor, postrúhanú citrónovú šupku a škoricu dobre zmiešajte a zmes nalejte na ovocie. Posypte posekanými mandľami. Pri strednom stupni zapekajte cca 20 minút. Upečený dezert rozdeľte na dva taniere.
1 porcia obsahuje cca: 240 kcal, 10 g bielkovín, 14 g tuku, 16 g sacharidov.