Gratinované ovocie

l foto: M&F

Gratinované ovocie

Všetci prívrženci fitness stravy (a štíhlej figúry) to vedia: priveľa sacharidov spôsobuje nadváhu. Čo však, ak máme chuť na niečo sladké? Máme pre vás tip, ako uspokojiť vašu potrebu zamaškrtiť si a pritom nemať výčitky svedomia. Recept je pre dve osoby.

 

Recept na 2 porcie

Suroviny

  • 2 broskyne
  • 100 g jahôd
  • 150 g jogurtu
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička čistej postrúhanej citrónovej šupky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 20 g lúpaných sekaných mandlí.

Postup

Rúru zohrejte na teplotu 200 ºC. Broskyne vložte na niekoľko sekúnd do vriacej vody, potom ich prudko ochlaďte v studenej vode a stiahnite z nich šupku. Prekrojte ich, vykôstkujte a pokrájajte na tenké plátky. Jahody umyte a pokrájajte na polovičky. Jahody ukladajte do zapekacej misky striedavo s broskyňami. Jogurt, vajcia, cukor, postrúhanú citrónovú šupku a škoricu dobre zmiešajte a zmes nalejte na ovocie. Posypte posekanými mandľami. Pri strednom stupni zapekajte cca 20 minút. Upečený dezert rozdeľte na dva taniere.

1 porcia obsahuje cca: 240 kcal, 10 g bielkovín, 14 g tuku, 16 g sacharidov.