Pestrá zeleninová panvica
l foto: M&F
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 2 polievkové lyžice čiernych čínskych sušených húb
- 1/2 hlávky čínskej kapusty
- 1 červené paprika
- 1 malá cukina
- 100 g šampiňónov
- 100 g sladkých zelených luskov
- 100 g sójových výhonkov, 200 g nakladaných minikukuričiek
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 kúsok čerstvého zázvoru
- 3 polievkové lyžice oleja + 1 polievková lyžica sezamového oleja
- 2 polievkové lyžice ryžového vína (nahradí ho ľahké biele víno)
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 50 ml zeleninového vývaru (bujón)
- soľ
- mleté biele a čierne korenie
Postup
Sušené čínske huby zalejte horúcou vodou a nechajte postáť 15 minút. Čínsku kapustu, cukinu, papriku a šampiňóny očistite a pokrájajte na pásiky. Lusky a sójové výhonky opláchnite v site horúcou vodou a nechajte odkvapkať. Kukuricové klásky prerežte po dĺžke na polovicu. Čínske huby nechajte odkvapkať na site a potom ich pokrájajte na malé kúsky. Cesnak a zázvor ošúpte a postrúhajte. Rozpáľte wok a nalejte doň olej. Pridajte najprv cesnak a zázvor, potom papriku, cukinu, kukuričky, čínske huby a šampiňóny. Pražte 3 minúty. Pridajte lusky, čínsku kapustu a sójové výhonky a pripravujte ďalšie 2 minúty. Víno, sójovú omáčku a zeleninový vývar zmiešajte a nalejte na zeleninu. Krátko poduste, zelenina musí zostať chrumkavá! Okoreňte a osoľte. Ako prílohu odporúčame ryžu basmati.
1 porcia obsahuje cca: 174 kcal, 5 g bielkovín, 8 g sacharidov, 12 g tuku