Mäsové muffiny so salsou
l text: LAURA CREAVALLE l foto: ROBERT REIFF
MUFFINY:
- 425 g extra chudého mletého hovädzieho mäsa
- 3 polievkové lyžice kukuričnej múky
- 80 g pokrájanej cibule
- 2 stredne veľké papriky očistené od jadierok a pokrájané na malé kúsky
- 1 vaječný bielok
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- olej
SALSA:
Na oleji opražte cesnak a 1 čili-papriku (očistenú od jadierok) pokrájané na paličky. Pridajte tri ošúpané paradajky pokrájané na kocky, štipku soli, mleté farebné korenie. Duste až do odparenia tekutiny.
Postup
Rozpáľte rúru na 190º C. Štyri väčšie formičky na muffiny vytrite olejom. Vo väčšej nádobe spracujte mleté mäso, kukuričnú múku, cibuľu, papriky, bielok a soľ. Dobre vymiešanú masu naplňte do formičiek. Vo vopred vyhriatej rúre zapekajte 20–25 minút. Upečené mäsové muffiny polejte salsou a podávajte s ryžou.
1 porcia obsahuje: 170 kcal, 29 g bielkovín, 9 g sacharidov, 4 g tuku, 1 g vlákniny