Zapečené zemiaky
l foto: M&F
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 1 kg zemiakov, 2 dcl mlieka
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 2 polievkové lyžice masla
- 1 šálka postrúhaného parmezánu
- červená paprika
- 1 cibuľa
- soľ
- sušená bazalka a oregano.
Postup
Zemiaky pokrájajte na kolieska hrubé asi 0,5 cm. Navrstvite ich do zapekacej misy a prekladajte ich pokrájanou cibuľou a posypte sušenou bazalkou, oreganom a osoľte (so soľou buďte opatrní). Zalejte mliekom zmiešaným s kyslou smotanou, posypte syrom a červenou sladkou paprikou a navrch dajte kúsky masla. Pomaly zapekajte vo vopred vyhriatej rúre dovtedy, kým syr nemá zlatistú farbu a zemiaky nie sú mäkké. Podávajte teplé, ako nápoj odporúčame pohár mlieka.