Zapečené zemiaky

l foto: M&F

recepty_10.jpg

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 1 kg zemiakov, 2 dcl mlieka
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 šálka postrúhaného parmezánu
  • červená paprika
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • sušená bazalka a oregano.

Postup

Zemiaky pokrájajte na kolieska hrubé asi 0,5 cm. Navrstvite ich do zapekacej misy a prekladajte ich pokrájanou cibuľou a posypte sušenou bazalkou, oreganom a osoľte (so soľou buďte opatrní). Zalejte mliekom zmiešaným s kyslou smotanou, posypte syrom a červenou sladkou paprikou a navrch dajte kúsky masla. Pomaly zapekajte vo vopred vyhriatej rúre dovtedy, kým syr nemá zlatistú farbu a zemiaky nie sú mäkké. Podávajte teplé, ako nápoj odporúčame pohár mlieka.