Obľúbené cestoviny
Máte radi cestoviny? A viete po ktorých cestovinách kedy siahnuť? Do polievok použite vlasové rezance alebo drobné druhy cestovín (motýlikov či mušličky). K jemným druhom omáčok sa hodia vlasové rezance, tenšie špagety. Hustejšie omáčky a omáčky obsahujúce kusy mäsa či zeleniny sú chutnejšie s masívnejšími cestovinami (špirálky, makaróny, hrubé špagety, mušle, kolienka), ktoré použijeme aj do zeleninových šalátov. No a na zapekanie môžete použiť ktorýkoľvek druh.
Fakty o cestovinách: 60 g suchých alebo 1 šálka varených cestovín obsahuje: 200 kcal, 7,5 g bielkovín, 43 g sacharidov, menej ako 1 g tuku, menej ako 10 mg sodíka, 2,5 g vlákniny
foto: M&F