Pečené kohútie prsia na vietnamský spôsob
l foto: M&F
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 4 kúsky pŕs z mladého kohúta pokrájaných na pásiky
- čili pasta
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica na jemné kúsky pokrájaného zázvoru
- 1 polievková lyžica pokrájaného cesnaku
- 8 pokrájaných húb
- 1 červená a 1 žltá paprika – pokrájané, 1 baklažán pokrájaný na pásiky
- sójová omáčka
- vývar z kohútieho mäsa, kari korenie
- 2 polievkové lyžice sezamových zrniečok.
Postup
Na kúsky pokrájané mäso premiešajte s čili pastou. Rozpáľte veľký wokov hrniec. Nalejte doň trochu oleja, nasypte pokrájaný cesnak, zázvor a kúsky mäsa. Opekajte dovtedy, kým mäso nie je napoly mäkké. Pridajte huby (ak používate sušené, vopred ich na 30 minút namočte), na kúsky pokrájané papriky a baklažán. Keď zelenina zmäkne, pridajte sójovú omáčku, kari podľa chuti a podlejte kohútim vývarom. Duste dovtedy, kým sa neodparí väčšina tekutiny. Posypte sezamovými zrniečkami a podávajte.
1 porcia obsahuje: 298 kalórií, 48,4 g bielkovín, 9,9 g sacharidov a 7, 7 g tuku.