Letný cestovinový šalát
l text: BETH SONNENBURG l foto: JOHN KELLY
4 porcie
SUROVINY:
- 250 g cestovín z tvrdej pšenice
- 200 g chudej šunky nakrájanej na pásiky
- 150 g postrúhaného syru čedar
- 1 konzervu červenej nakladanej fazule
- 100 g cherry paradajok
- 1 konzerva olív
- 1 menší zeler
- soľ
- biele mleté korenie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- niekoľko listov ľadového šalátu.
POSTUP:
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Syr postrúhajte, olivy a zeler pokrájajte. Uvarené cestoviny sceďte, prelejte ich studenou vodou a nechajte ich vychladnúť. Vychladnuté cestoviny zmiešejte s ostatnými ingredienciami a nasypte na štyri taniere ozdobené ľadovým šalátom.