Palacinky plnené malinami

l foto: M&F

Palacinky: Niečo sladké pre dušu

Recept na 4 porcie

Suroviny

PALACINKY:

  • 1/2 l mlieka
  • 200 g hladkej múky
  • soľ
  • 6 vajec
  • 80 g práškového cukru
  • 70 g masla
  • 3 polievkové lyžice malinového sirupu
  • maslo na vymastenie panvice.

NÁLEV:

  • 1/4 l bieleho vína (najvhodnejší je Silván)
  • 50 g cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 500 g malín (môžete použiť aj maliny z kompótu
  • ktoré necháte dobre odkvapkať.)

KRÉM:

  • 4 vajcia
  • 100 g cukru
  • 200 ml mlieka.

PRED PEČENÍM:

  • 100 g ošúpaných a podrvených mandlí
  • 80 g masla

Postup

  1. Zmiešajte všetky ingrediencie potrebné na prípravu palacinkového cesta. Maslo predtým pokrájajte na malé kúsky, urýchlite tak jeho zapracovanie do cesta. Cesto nechajte odstáť 1 hodinu a primiešajte doň malinový sirup.
  2. Vymastite maslom panvicu a nalievajte menšie množstvá cesta, aby palacinky boli čo najtenšie. Palacinky odložte na teplé miesto.
  3. Zmiešajte víno, 50 g cukru a škoricu a zmes nechajte zovrieť. Pridajte maliny a nechajte ich v tekutine cca 8 minút. Palacinky naplňte malinami a poskladajte ich.
  4. Poskladané palacinky vložte do zapekacej formy, ktoré ste predtým potreli maslom a posypali cukrom.
  5. Vyšľahajte 4 vajcia so 100 g cukru a primiešajte mlieko. Krém nalejte na palacinky a posypte ich podrvenými mandľami a kúskami masla.
  6. Zapekajte cca 10 minút vo vopred vyhriatej rúre (plyn 2 stupeň, elektrika 180 °C).