Pečený losos so zemiakmi
2 porcie
Suroviny
- 300 g lososa
- 1 limetka, soľ
- korenie
- 800 g zemiakov
- 1 reďkovka
- 2 polievkové lyžice oleja
- 2 bobkové listy
- 150 ml zeleninového vývaru
- 1 polievková lyžica lieskových orechov
Postup
- Lososa umyte a osušte. Ostrúhajte kôru z limetky, potom vytlačte z limetky šťavu. Postrúhané kôru, šťavu, soľ a korenie zmiešajte a zmesou potrite lososa.
- Zemiaky a reďkovku ošúpte a pokrájajte na kúsky. Opražte ich na 1 polievkovej lyžici oleja. Pridajte soľ, korenie bobkový list a zeleninový vývar a duste prikryté cca 20 minút.
- Lieskové orechy prekrojte na polovičky. Lososa opečte cca 5 minút z každej strany na zvyšku oleja. Upečeného lososa servírujte so zemiakmi a lieskovými orechmi.