Pečený pikantný losos
l text: DÖRTE WILKE , INGA PAULSEN l foto: ULRIKE HOLSTEN
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 4 filety lososa (po 125 g) s kožou
- 1 citrón
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ
- chili
- 2 polievkové lyžice sezamu
- 2 polievkové lyžice medu
- 400 g uhoriek
- 2 šalotky
- kôpor
- 50 ml zeleninového vývaru
- 1 polievková lyžica kyslej smotany
- korenie
Postup
- Lososa umyte a osušte. Citrón ošúpte a pokrájajte na kúsky. Do misy nalejte trochu oleja, položte lososa kožou nadol, okoreňte a navrch poukladajte pokrájaný citrón. Lososa marinujte cca 30 minút.
- Odležaného lososa posypte sezamom a potrite s chili a medom. Zapekajte v rúre.
- Uhorky, šalotku a kôpor pokrájajte. Zmiešajte so zvyšným olejom a duste cca 5 minút. Pridajte vývar a varte ešte 3 minúty. Pridajte kyslú smotanu a servírujte s upečeným lososom.
1 porcia obsahuje cca: 330 kcal, 21 g tuku, 25 g bielkovín, 9 g sacharidov.