Cestovinovo-kurací nákyp

 

2 porcie

nakyp.jpgSuroviny

  • Kuracie prsia (300 g)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ
  • mleté korenie
  • 200 g talianskych cestovín
  • 1 červená a 1 zelená paprika
  • 1 pór
  • 200 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička provensálskych byliniek
  • 2 polievkové lyžice ovsených vločiek
  • 60 g postrúhaného tvrdého syru

Postup

Kuracie prsia dôkladne umyte, osušte a prudko opečte na rozpálenom oleji. Potom mäso osoľte, okoreňte a odložte. Uvarte cestoviny. Papriky a pór umyte, očistite, pokrájajte na malé kúsky a duste na panvici s trochou oleja cca 5 minút. Cestoviny a zeleninu nasypte do vopred vymastenej zapekacej misy. Mlieko, vajce, soľ, korenie a bylinky zmiešajte a nalejte na cestoviny so zeleninou.

Kuracie prsia pokrájajte na malé kúsky a pridajte ich k nákypu. Ovsené vločky zmiešajte s postrúhaným syrom a nasypte ich navrch. Pečte pri 175 ºC približne 30 minút. Povrch nákypu by mal byť zlatistý a chrumkavý.