Cestovinovo-kurací nákyp
2 porcie
Suroviny
- Kuracie prsia (300 g)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ
- mleté korenie
- 200 g talianskych cestovín
- 1 červená a 1 zelená paprika
- 1 pór
- 200 ml mlieka
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička provensálskych byliniek
- 2 polievkové lyžice ovsených vločiek
- 60 g postrúhaného tvrdého syru
Postup
Kuracie prsia dôkladne umyte, osušte a prudko opečte na rozpálenom oleji. Potom mäso osoľte, okoreňte a odložte. Uvarte cestoviny. Papriky a pór umyte, očistite, pokrájajte na malé kúsky a duste na panvici s trochou oleja cca 5 minút. Cestoviny a zeleninu nasypte do vopred vymastenej zapekacej misy. Mlieko, vajce, soľ, korenie a bylinky zmiešajte a nalejte na cestoviny so zeleninou.
Kuracie prsia pokrájajte na malé kúsky a pridajte ich k nákypu. Ovsené vločky zmiešajte s postrúhaným syrom a nasypte ich navrch. Pečte pri 175 ºC približne 30 minút. Povrch nákypu by mal byť zlatistý a chrumkavý.