Kuracina na karibský spôsob
l text: LAURA CREAVALLE l foto: ROBERT REIFF
Oživte si studené zimné dni jedlom, ktoré pochádza z horúceho Karibiku. Na jeho prípravu nepotrebujete nič špeciálne, recept je naviac na prípravu a čas nenáročný. Efekt je však nad očakávanie.
Karibská kuchyňa je bohatá na farby a chute, bylinky a korenia, zeleninu a ovocie. Je variabilná a ponecháva veľkú voľnosť fantázii kuchára.
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 4 porcie kuracích pŕs
- 1 čajová lyžička soli
- 1 šálka na drobno pokrájaného čerstvého tymianu
- curry korenie
- 1 čajová lyžička drveného cesnaku
- 1/4 šálky vody
- 1 veľká ošúpaná a nakrájaná paradajka
- 2 stredne veľké pokrájané karotky
- 1 stredne veľká pokrájaná cibuľa
- 2 stredne veľké pokrájané zemiaky
- 3/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička chilli omáčky
Postup
Do slabo vymastenej nádoby dajte na kocky pokrájané kuracie prsia a pridajte prvé štyri ingrediencie. Mierne opražte a pridajte ostatné suroviny. Pomiešajte a prikryté duste cca 20 minút. Rozdeľte na štyri porcie.
1 porcia obsahuje: 288 kalórií, 31g bielkovín, 33 g sacharidov, 3 g tuku, 4 g vlákniny.