Kuracina na karibský spôsob

l text: LAURA CREAVALLE  l foto: ROBERT REIFF

Kuracina na karibský spôsob

Oživte si studené zimné dni jedlom, ktoré pochádza z horúceho Karibiku. Na jeho prípravu nepotrebujete nič špeciálne, recept je naviac na prípravu a čas nenáročný. Efekt je však nad očakávanie.

Karibská kuchyňa je bohatá na farby a chute, bylinky a korenia, zeleninu a ovocie. Je variabilná a ponecháva veľkú voľnosť fantázii kuchára.

 

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 4 porcie kuracích pŕs
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 šálka na drobno pokrájaného čerstvého tymianu
  • curry korenie
  • 1 čajová lyžička drveného cesnaku
  • 1/4 šálky vody
  • 1 veľká ošúpaná a nakrájaná paradajka
  • 2 stredne veľké pokrájané karotky
  • 1 stredne veľká pokrájaná cibuľa
  • 2 stredne veľké pokrájané zemiaky
  • 3/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička chilli omáčky

Postup

Do slabo vymastenej nádoby dajte na kocky pokrájané kuracie prsia a pridajte prvé štyri ingrediencie. Mierne opražte a pridajte ostatné suroviny. Pomiešajte a prikryté duste cca 20 minút. Rozdeľte na štyri porcie.

1 porcia obsahuje: 288 kalórií, 31g bielkovín, 33 g sacharidov, 3 g tuku, 4 g vlákniny.