Grilovaný florentský steak

l foto: M&F

Recept na 2 porcie

Suroviny

  • 2 čajové lyžičky panenského olivového oleja
  • 1 hlavička cesneku
  • 2 cca 400g chudé steaky
  • mleté čierne korenie

Postup

  1. V olivovom oleji dobre rozmiešajte prelisovaný cesnak. Časťou tejto zmesi potrite steaky z oboch strán a nechajte ich odstáť pri izbovej teplote približne 30 minút.
  2. Steaky grilujte z každej strany 3–4 minúty, pričom ich budete potierať zvyšnou zmesou olivového oleja a cesnaku.
  3. Ugrilované steaky poprášte mletým korením. Rozdeľte na dve porcie. Môžete podávať so zemiakovou kašou a grilovanou zeleninou.

Každá porcia mäsa (225g) obsahuje: 425 kalórii, 60 g bielkovín, 21g tukov (nasýtené tuky 7 g) a 45% dennej dávky železa