Citrónovo-tymianové kura

l foto: M&F

Citrónovo-tymianové kura

Tento recept vám aj v studených jesenných mesiacoch bude pripomínať chvíle strávené v lete na dovolenke. Stačí len zatvoriť oči a vôňa tymianu a citróna vás na krídlach fantázie prenesie do slnečného Talianska.

 

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 1 kura bez kože (cca 1 kg)
  • 4 červené cibule
  • 2 umyté citróny
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • mleté korenie
  • soľ
  • zväzok tymianu
  • 200g ciabatta (pečivo z bieleho chlebového cesta).

Príprava

Kura rozštvrťte a dôkladne ho natrite soľou a korením. Vložte ho na zapekací plech.

Cibule a citróny pokrájajte na kúsky, cesnak roztlačte. V mise pokvapkajte olejom, všetko dobre premiešajte. Zmes nasypte na plech okolo kuraťa. Pridajte polovicu zväzku tymianu a podlejte zeleninovým vývarom.

Vložte do predhriatej rúry (elektrická 160º, teplovzdušná 140º) a pečte prikryté cca 90 minút (alebo dovtedy, kým mäso nezmäkne).

Upečené kura rozdeľte na 4 taniere a ozdobte zvyšným posekaným tymiamon. Podávajte s ciabattou.

1 porcia obsahuje cca: 595 kcal, 55 g bielkovín, 30 g sacharidov, 27 g tuku.