Krémová hríbová omáčka
l foto: M&F
Suroviny
- 250 g šampiňónov
- 250 g kuriatok
- 2 cibule
- 2 polievkové lyžice oleja
- 20 g ovsených vločiek
- 500 ml mlieka
- 375 ml zeleninového vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
- tymian
Postup
Šampiňóny a kuriatka očistite a pokrájajte. Cibuľu očistite a pokrájajte na drobné kocky. V hrnci rozpáľte olej (pozor, aby sa neprepálil) a pridajte cibuľu. Opražte ju do sklovita a pridajte hríby. Opražte cca 5 minút, potom polovicu hríbov vyberte a odložte bokom. Zmes v hrnci zalejte zeleninovým vývarom a mliekom a pridajte ovsené vločky. Stiahnite plyn a pomaly pri občasnom miešaní varte. Hríbový krém zmixujte alebo prepasírujte cez sito. Osoľte a dochuťte mletým korením. Pred podávaním pridajte hríby, ktoré ste si odložili a tymian.
Príprava: 25 minút
Čas varenia: 10–15 minút.
1 porcia obsahuje: 191 kcal, 10 g bielkovín, 11 g tuku, 13 g uhľohydrátov, 6 g balastných látok.