Vianočná sviečkovica s rozmarínom

l foto: M&F

4 porcie

Výnimočné dni – a takými obdobie Vianoc bezpochyby je – si vyžadujú výnimočné jedlá. Hydinu a ryby ako správni prívrženci fitness kuchyne jete po celý rok, doprajte si preto aspoň cez sviatky niečo iné. Hovädzia sviečkovica s fritovanými olivami môže byť príjemnou zmenou po celoročnom stravovacom stereotype.

Suroviny

  • 4 kusy hovädzej sviečkovice (každý po 160 g)
  • 4 vetvičky rozmarínu
  • soľ, mleté korenie
  • olivový olej
  • 2 citróny
  • 1/2 polievkovej lyžice múky
  • 200 ml bieleho vína
  • za hrsť rukoly

Postup

  1. Mäso umyte, osušte, osoľte a okoreňte podľa chuti. V panvici rozpáľte trochu olivového oleja, pridajte doň rozmarínové vetvičky a hovädzie filety. Opražené mäso s rozmarínom zabaľte do alobalu, aby zostali teplé. Olej z panvice vylejte a panvicu očistite.
  2. Vytlačte citrónovú šťavu. Múku nasypte do panvice a opražte ju. Potom ju podlejte citrónovou šťavou a vínom, pridajte trochu olivového oleja a krátko povarte.
  3. Rukolu umyte, osušte, potrhajte na menšie kúsky, ktoré dáte na taniere. Mäso pokrájajte na tenké pláty, uložte ich na tanier, prelejte šťavou a ozdobte rozmarínom.
  4. TIP: Hovädzie filety môžete servírovať s opekanými olivami.
  5. Olivy (napríklad plnené kapiou alebo mandľami) obaľte v trojobale (najprv v múke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke). Krátko ich fritujte v olivovom oleji a podávajte teplé.

1 porcia obsahuje: 287 kalórií, 36 g bielkovín, 8 g sacharidov, 10 g tuku