Kokosový šalát
l foto: M&F
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 800 g čínskej kapusty
- 2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 červená čilipaprička
- 3 polievkové lyžice oleja
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 čajová lyžička postrúhanej šupky z chemicky neošetreného citrónu
- soľ
- mleté korenie
- kokosový orech.
Príprava
Kapustu očistite a pokrájajte na pásiky. Cibuľu a cesnak posekajte. Čilipapričky zbavte jadierok a pokrájajte na tenké pásiky.
Rozpálťe wok, pridajte olej a nasypte doň kapustu. Za stáleho miešania opekajte 5 minút. Vmiešajte ostatnú zeleninu a pripravujte ešte 2 minúty. Pridajte kokosové mlieko, soľ, korenie a citrónovú šupku. Na miernom ohni dovarte. Pred podávaním posypte kúskami čerstvého kokosu.
1 porcia obsahuje cca: 195 kcal, 8 g bielkovín, 8 g sacharidov, 15 g tuku