Kokosový šalát

l foto: M&F

Kokosový šalát

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 800 g čínskej kapusty
  • 2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 červená čilipaprička
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 čajová lyžička postrúhanej šupky z chemicky neošetreného citrónu
  • soľ
  • mleté korenie
  • kokosový orech.

Príprava

Kapustu očistite a pokrájajte na pásiky. Cibuľu a cesnak posekajte. Čilipapričky zbavte jadierok a pokrájajte na tenké pásiky.

Rozpálťe wok, pridajte olej a nasypte doň kapustu. Za stáleho miešania opekajte 5 minút. Vmiešajte ostatnú zeleninu a pripravujte ešte 2 minúty. Pridajte kokosové mlieko, soľ, korenie a citrónovú šupku. Na miernom ohni dovarte. Pred podávaním posypte kúskami čerstvého kokosu.

1 porcia obsahuje cca: 195 kcal, 8 g bielkovín, 8 g sacharidov, 15 g tuku