Fazuľový šalát
l foto: M&F
Recept na 6 porcií
Suroviny
- 600 g sparenej zelenej strukovej fazule
- 450 g bielej uvarenej fazule
- 450 g hnedej uvarenej fazule, 350 g nakladanej kukurice
- 1 strednej veěká nakrájaná cibuľa
- 0,5 šálky nízkotučného šalátového dresingu (alebo jogurtu)
- 1 hlávkový šalát
- 0,5 šálky nastrúhaného syru čedar
Postup
Zmiešajte prvých šesť surovín a nechajte hodinu postáť na chladnom mieste. Pred podávaním dajte zmes do misy vyloženej šalátovými listami a posypte strúhaným čedarom. Pripravte 6 porcií.
1 porcia obsahuje: 252 kalórií, 14 g bielkovín, 45 sacharidov, 1,8 g tuku, 11 g vlákniny.