Sumček africký na olivovom oleji
7/2018). Vyskúšajte jednoduchý recept. Ako prílohu môžete použiť zeleninu, prípadne ryžu.
POSTUP
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vymažte sklenenú misu trochou olivového oleja. Uložte do misy filety sumčeka, okoreňte a na vrch poukladajte kolieska citróna. Pečte 25-30 minút. Sumček je hotový, keď sa mäso po preniknutí vidličkou jemne oddeľuje.
Približné výživné hodnoty na jednu porciu ryby (125 g): 125 kcal, 4 g tuku, 20 g bielkovín125% ODD vitamínu D47% ODD vitamínu B 1213% ODD draslíka22% ODD selénu25% ODD fosforu
*ODD – odporúčaná denná dávka
Sumček africký
Vitamín B12 je dôležitý na tvorbu červených krviniek a myelínu, vďaka ktorému sa optimálne šíria nervové vzruchy. Selén je antioxidant, ktorý zvyšuje odolnosť organizmu proti rôznym druhom stresu. Medzi ne patria aj splodiny metabolizmu po intenzívnom tréningu. Fosfor je potrebný na zabudovávanie vápnika do kostí a na tvorbu fosfátov, ktoré sa štiepia na energiu priamo vo svaly. Dostatok fosforu u športovcov zefektívňuje aktivitu vitamínov B2 a B3 a zabezpečuje optimálne prostredie vo svaloch.